NASA оприлюднило 19 тисяч годин аудіохроніки місії Apollo 11

NASA оприлюднило 19 тисяч годин аудіохроніки місії Apollo 11

Укрінформ
Аерокосмічне агентство NASA опублікувало понад 19 тисяч годин аудіозаписів, зроблених під час легендарної місії Apollo 11.

Вчені оцифрували 170 магнітофонних стрічок, кожна з яких містила 30 треків, повідомляє Motherboard.

Аудіозаписи включають розмови не тільки між командним центром на Землі і космонавтами, але і між льотними диспетчерами та іншими фахівцями, які підтримували місію.

Космічний корабель Apollo 11 був запущений в космос 16 липня 1969 року. Він приземлилася на Місяць 20 липня 1969. Саме його екіпаж, до складу якого увійшли Ніл Армстронг, пілот Базз Олдрін і Майкл Коллінз (залишався на орбіті), здійснив першу посадку на поверхні Місяця. Астронавти встановили в місці посадки прапор США, розмістили наукові прилади і зібрали 21,55 кілограмів зразків місячного ґрунту, які доставили на Землю. У загальній складності політ зайняв 8 днів.

Читайте також: NASA визначило, яким буде житло на Марсі

Тепер агентство NASA опублікувало аудіохроніки місії. У Космічному центрі імені Ліндона Джонсона залишався тільки один фонограф SoundScriber, який міг відтворити записи. Головною проблемою було те, що він може програвати тільки один запис за раз. Щоб прослухати його, користувачеві необхідно механічно повернути ручку і перемістити головку читання стрічки з однієї доріжки на іншу. При такій швидкості на оцифровку стрічок пішло б близько 170 років. Тому фахівці з NASA модифікували пристрій так, щоб він міг відтворювати 30 доріжок одночасно.

Під час запису фахівці й космонавти досить довго мовчали, тому команді довелося розробити систему, яка навчилася самостійно визначати, коли починається і закінчується розмова, хто говорить, що говорить і коли. У загальній складності NASA отримало 19 тисяч годин аудіозаписів - це більше двох років безперервного відтворення. З ними можна ознайомитися в архіві NASA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-