Археологи знайшли в Ольвії цінні предмети IV сторіччя

Археологи знайшли в Ольвії цінні предмети IV сторіччя

Укрінформ
Учасники польсько-української археологічної експедиції знайшли на території давньої грецької колонії Ольвія (нині територія Миколаївської області – ред.) фрагменти житлового будинку та цінні предмети, датовані IV сторіччям.

Про це повідомляє Польське радіо.

У дослідницькому проекті беруть участь науковці з Національного музею у Варшаві та Інституту археології Національної академії наук України, інформує сайт.

За словами керівника експедиції Альфреда Твардецького, цьогорічне відкриття є доказом того, що в Ольвії існувало поселення. Археологи знайшли предмети щоденного вжитку та посуд. "Посуд у дуже доброму стані, і видно, що зроблений у добрій майстерні. Тому ми припускаємо, що дім, який ми вивчаємо, належав багатим містянам – вони могли собі дозволити на покупку дорогого посуду. Досі в Ольвії нам не вдалося знайти такого коштовного і великого посуду», - сказав науковець.

Також зазначається, що цьогоріч археологічний сезон завершується через кілька днів. Від самого початку робіт в Ольвії польські та українські археологи знайшли понад 300 предметів, які мають велику наукову цінність. Роботи на об’єкті продовжаться наступного року.

Читайте також: VIII-III cтоліття до нашої ери: на Полтавщині почалися розкопки скіфського городища

Ольвія — найважливіша грецька колонія в Нижньому Побужжі, в дельті Гіпаніса (Буга) та Борисфена (Дніпра), заснована вихідцями з Мілету в 647—646 р. до н. е. Її політичним та економічним центром було однойменне місто, залишки якого розташовані на правому березі Бузького лиману біля с. Парутиного Очаківського району Миколаївської області. У період свого розквіту у III ст. до н. е. площа міста становила близько 50 га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-