МЕРТ презентувало новий механізм державного стимулювання винахідництва

МЕРТ презентувало новий механізм державного стимулювання винахідництва

Укрінформ
Перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів 26 липня 2018 року презентував новий механізм державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей) та промислових зразків.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

«Проекти відбиратимуться на прозорому конкурсі із застосуванням платформи ProZorro. Це модель, коли реалізація соціально або ринково доцільного винаходу співфінансується державою та приватним інвестором. Такий механізм уже давно використовується у світі», - зазначив Кубів.

Перший віце-прем’єр-міністр України розповів, що ініціатива передбачає організацію та проведення на конкурсних засадах відбору проектів, пов’язаних зі створенням та використанням винаходів, корисних моделей, промислових зразків, ноу-хау та інших результатів інтелектуальної, творчої діяльності та подальшу державну підтримку їх комерційної реалізації.

Проект спрямований на забезпечення доступу винахідників, новаторів, малих та середніх підприємств до спеціалізованих баз даних патентної інформації та навчальних матеріалів, а також зміцнення технологічного та інноваційного потенціалу таких користувачів.

Читайте також: На Марсі знайшли озеро з водою в рідкому стані

Реалізація пілотної ініціативи відбуватиметься у рамках роботи Центрів підтримки технологій та інновацій спільно Мінекономрозвитку та Державною інноваційною фінансово-кредитною установою. Конкурсний відбір проектів розпочнеться у вересні 2018 року і триватиме до 31 грудня 2019 року. Планується відібрати 30 проектів, обсяг фінансування складе 19,5 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-