NASA планує максимально наблизитися до Сонця

NASA планує максимально наблизитися до Сонця

Фото, відео
Укрінформ
На початку серпня аерокосмічного управління США запустить автоматичний зонд розміром з автомобіль Parker Solar Probe, який буде вивчати Сонце з рекордно близької відстані.

Про це повідомляє сайт NASA.

Станція габаритами 1х3х2,3 м наблизиться до світила ближче, ніж який-небудь інший рукотворний об'єкт - на відстань всього 6,2 млн км від поверхні.

Всі земні апарати до цього розташовувалися в сім разів далі від Сонця. Вчений з лабораторії прикладної фізики Університету Джона Хопкінса Нікола Фокс визнав: "Відправити зонд туди, де ще ніхто не бував, амбітна мета. А відправити апарат у таке жорстоке середовище – надзвичайно амбітна мета".

У самій критичній точці траєкторії поверхня щита розігріється майже до 1400 градусів, а максимальна швидкість руху на краю сонячної корони становитиме близько 725 тисяч км/год.

Читайте також: Samsung створила 4D симулятор місії на Місяць

До цього часу рекордсменом з наближення до поверхні Сонця був апарат Helios 2, який у 1976 році розмістився за 27 мільйонів миль від зірки.

Вартість запуску Parker Solar Probe становить 1,5 мільярда доларів. Це перший крок у програмі американського аерокосмічного агентства під назвою "Living With a Star".

Вчені вважають, що запуск у 2018 році Parker Solar Probe надасть нові дані про сонячну активність і внесе важливий внесок у нашу здатність прогнозувати великі космічні події, які впливають на життя на Землі.

Зокрема, одне із завдань польоту - вирішити давню загадку: чому зовнішній шар атмосфери зірки набагато гарячіший, ніж її поверхня - 1,7 млн і 5500 градусів за Цельсієм відповідно.

Це перша місія NASA, яку названо в честь живої нині людини - Юджина Паркера, американського астронома, чиї основні праці - вивчення фізики сонячної плазми і властивостей сонячного вітру.

Старт ракети-носія Delta IV з 555-кілограмовим сонячним зондом відбудеться 4 серпня зі стартового майданчика SLC-37 на мисі Канаверал у штаті Флорида.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-