WhatsApp обмежить масову розсилку повідомлень після спалахів насильства в Індії

WhatsApp обмежить масову розсилку повідомлень після спалахів насильства в Індії

Укрінформ
WhatsApp тестує обмеження розсилки повідомлень після того, як індійські чиновники попросили про допомогу в боротьбі проти поширення через цей месенджер фейків і провокацій.

Про це повідомляє Reuters.

«Масові розправи над невинними людьми, спровоковані розсилкою дезінформативних та провокативних повідомлень в Індії, найбільшому ринку WhatsApp із більш ніж 200 мільйонів користувачів, змусили компанію вжити кроків із запобігання циркуляції провокативного контенту. Невдовзі буде обмежено можливість масової розсилки повідомлень у цьому месенджері», - йдеться у повідомленні.

Водночас конкретно в Індії WhatsApp обмежить кількість можливих одночасних чатів до п'яти.

Читайте також: WhatsApp заперечує причетність до фейків та убивств в Індії

Ці заходи повинні стримати масове поширення через WhatsApp дезінформації, яка все частіше провокує насильство в цій країні. Так, найгучнішим випадком цього року стало масове поширення через WhatsApp неправдивих чуток про викрадачів дітей, що спровокувало в Індії (штат Ассам) масове побиття більш ніж 12 осіб, кілька з яких потім померли. Крім того, на початку липня натовп лінчував п'ятьох людей в штаті Махараштра через чутки, що поширювалися в месенджері, про те, що ці особи причетні до торгівлі дітьми.

Інші країни також стикалися з подібними проблемами, проте в Індії питання поширення фейкової інформації серед багатомільйонного населення стоїть особливо гостро. Адже величезний відсоток користувачів WhatsApp використовує інтернет вперше і не є грамотним в цифровому розумінні, а відповідно сприймає на віру будь-які чутки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-