Nissan визнала

Nissan визнала "перекручені" еко-тести й обіцяє розслідування

Укрінформ
Японська автомобільна Компанія Nissan визнала, що виявила фальшиві дані про викиди шкідливих автомобільних газів на більшості своїх заводів.

Порушення під час тестування були виявлені на всіх заводах компанії у Японії, крім одного, тому це не може бути виною окремої групи недобросовісних працівників, повідомляє BBC News Україна.

Компанія заявила, що інспекційні висновки ґрунтувалися на неправдивих результатах тестів, та пообіцяла провести розслідування. Крім того, керівництво Nissan пообіцяло вжити заходів, аби подібне не повторювалося.

Компанія не повідомляє кількість автомобілів, які були протестовані неналежним чином, але каже, що тести на економію споживання пального та вміст шкідливих газів у викидах автомобілів проходили без відповідності до сталих технологічних процедур.

Nissan також не повідомляє, чи були зафіксовані подібні порушення на заводах в інших країнах, окрім Японії.

Компанія провела повторну перевірку викидів, ґрунтуючись на надійних даних, і дійшла висновку, що всі її автомобілі відповідають японським стандартам, окрім спортивного GT-R. Виробник не пояснив, якими показниками автомобіль відрізняється від інших моделей марки.

Читайте також: Nissan "заморозила" розробку водневої автівки

Цей інцидент суттєво підриває репутацію Nissan, але мало ймовірно, що рішення фальсифікувати тести ухвалило керівництво компанії. В компанії досі розслідують обставини цього порушення, і сподіваються виявити нові подробиці справи. Дивним є той факт, що компанія стверджує, ніби то майже всі її автомобілі відповідають нормам чистоти викидів.

Nissan могла неточно проводити подібні тести, що не відповідало регламенту. В результаті дані доводилося підганяти під потрібні норми.

Акції Nissan впали більш ніж на 4,5% після того, як компанія оприлюднила заяву про проблеми з тестуванням вихлопних газів.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-