Вінницькі студенти представлять Україну на Enactus World Cup у США

Вінницькі студенти представлять Україну на Enactus World Cup у США

Укрінформ
Студенти Вінницького національного технічного університету представлятимуть свої проекти на Enactus World Cup в Кремнієвій долині (США).

Про це сказала голова Enactus Ukraine Галина Лакоста на прес-конференції «Презентація проектів, які представлятимуть Україну на Enactus World Cup в Кремнієвій долині», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Enactus - це міжнародна організація, яка об'єднує студентів, наставників зі сторони навчальних закладів та представників бізнесу для реалізації соціальних проектів, ціль яких - покращення рівня життя та людей і суспільства загалом. Рада вам представити переможців цьогорічного конкурсу. Це - студенти Вінницького національного технічного університету», - зазначила Лакоста.

За її словами, студенти реалізували проекти, які допоможуть покращити життя суспільства та рівень екології не лише в Україні, а й за її межами.

Читайте також: Держзамовлення на неповну вищу освіту зменшили майже на третину

Зокрема, проект «Світлі вчинки» - орієнтований на дітей-сиріт. «Ми вирішили дати дітям щось не матеріальне, але щось таке, що назавжди з ними залишиться - почали впроваджувати неформальну освіту», - додала керівниця проекту Катерина Подолянчук.

Зазначається, що «Орієнтир на успіх» - проект, спрямований на допомогу людям з вадами зору. «Ми з командою вирішили створити технічний комплекс, який встановлюватиметься біля входів у громадські місця й подаватиме сигнал - назву об'єкта або назву транспортного засобу», - зауважив керівник проекту Андрій Журавльов.

Для покращення стану екології створений проект «Екологія без меж». «Він достатньо великий, тому складається із трьох менших підпроектів. Це Eco to go, «Екошкола» й Eco to world», - поінформувала очільниця команди Яна Чайковська.

Участь команди у конкурсі та реалізація її проектів здійснюється за партнерські та спонсорські кошти.

Enactus World Cup відбудеться у Сан Хосе (штат Каліфорнія, США) 9-11 жовтня 2018 року.

Як відомо, Кремнієва (Силіконова) долина - регіон у штаті Каліфорнія, відомий значною щільністю високотехнологічних компаній. 

Фото: blurb.co.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-