Україна почала отримувати дані від супутників Sentinel

Україна почала отримувати дані від супутників Sentinel

Укрінформ
Україна отримала можливість отримання та зберігання даних від європейських супутників серії Sentinel, їх безплатне розповсюджуватиме в країні вже створений інформаційний хаб.

Про це заявив голова Державного космічного агентства України (ДКАУ) Павло Дегтяренко під час інформаційного дня у Києві в ході здійснення ДКАУ заходів щодо забезпечення співробітництва України з ЄС  у рамках програми дистанційного зондування Землі ЄС Copernicus, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Такий інформаційний хаб уже є в Національному центрі управління та випробувань космічних засобів, який працює при Державному космічному агентстві. Інформація від програми Copernіcus надходить саме туди. Цей хаб буде розширюватися”, - сказав він.

За словами Дегтяренка, наразі платних сервісів у цьому інформаційному хабі немає. “Усі дані, які ми безкоштовно отримуватимемо, безкоштовно будуть там доступні", - сказав він.

Співпраця з ЄС у рамках програми Copernіcus забезпечить можливості використання космічних технологій у різних сферах життєдіяльності України, зокрема в навколишньому середовищі, енергетиці, охороні здоров’я, страхуванні, туризмі, транспорті, міському та регіональному плануваннях, науці, безпеці, сільському господарстві, зміні клімату, цивільному захисті та гуманітарній допомозі.

Читайте також: У Канаді зробили прорив у створенні плаща-невидимки

Як відомо, Державне космічне агентство України та Європейська Комісія 25 травня підписали Угоду про співробітництво в галузі доступу до даних і використання даних супутників Sentinel програми Copernicus.

Європейська програма спостереження та моніторингу земної поверхні Copernicus, яка розпочалася у 2014 році, забезпечує формування величезної кількості даних, а також інформації про підсистеми Землі (земля, атмосфера, океани) та пов’язані з нею процеси (зміни клімату, надзвичайні ситуації та безпека). Дані та інформація програми Copernicus в основному надаються на безкоштовній основі, у відкритому і повному доступі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-