Disney хоче замінити професійних каскадерів роботами

Disney хоче замінити професійних каскадерів роботами

Відео
Укрінформ
Кінокомпанія Disney показала світу перші версії роботів, які здатні виконувати різні трюки у повітрі й корегувати траєкторію свого польоту.

Згодом сучасні роботизовані механізми зможуть, навіть, замінити професійних каскадерів на зйомках динамічних кінофільмів, повідомляє Tech Crunch.

Перший робот-каскадер кінокомпанії Disney отримав назву Stickman, а другий – Stuntronics. Обидва мають подібну до людського тіла анатомічну будову. Такі частини їх конструкції, як "ноги" та "руки" є повністю рухомими і здатними згинатись у "суглобах".

Stickman, якого вперше показали у травні, може виконувати сальто назад та інші трюки і здатен контролювати свої рухи.

Читайте також: Учені випробували в океані рибу-робота SoFi

Друга, новіша модель Stuntronics є автономною, має вбудовані акселерометр, гіроскоп та численні лазери. Робот може висіти на тросі та виконувати різноманітні трюки у повітрі. Своє приземлення робот спрямовує та корегує за допомогою датчиків. Він здатний контролювати у польоті свою позу, траєкторію руху та центр мас.

Розробники стверджують, що на екрані роботи виглядають реалістичніше та природніше, ніж комп’ютерна графіка. Подальший розвиток таких технологій надасть кіноіндустрії можливість уникнути ризику травмування людей.

Окрім зйомок у кіно, роботів можна використати у розважальних атракціонах парків Disneyland. Точної дати, коли це стане можливим, компанія не повідомила.

Фото: Tech Crunch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-