Volvo обіцяє до 2021 року кросовер зі

Volvo обіцяє до 2021 року кросовер зі "справжнім автопілотом"

Укрінформ
Компанія Volvo працює над створенням автопілота четвертого рівня, що дозволить водієві їсти, спати і дивитися фільми під час руху.

Про це повідомляє BGR.

"Volvo взяла на себе більш конкретне (та реалістичне) зобов'язання, ніж більшість його конкурентів: мати автомобіль із автопілотом четвертого рівня, який можна буде придбати уже в 2021 році", - йдеться в повідомленні.

Автопілот четвертого рівня не означає повну автономію. Однак система самостійно прокладає маршрут і не потребує втручання водія там, де технічні умови допускають автономне керування.

Технологія називатиметься Highway Assist, розробники обіцяють, що вона буде безпечнішою за автопілот від Tesla.

"Система дозволить вам їсти, спати, працювати, дивитися фільм, відпочивати, робити що завгодно. Вона буде працювати тільки на відповідних дорогах (шосе)", - сказав старший віце-президент з досліджень і розвитку Volvo Хенрік Грін.

Читайте також: Tesla розробила свій перший гоночний електрокар

Більшість автовиробників зараз працюють в сегменті напівавтономних систем, на кшталт автопілота Tesla, в якому автомобіль може управляти собою в більшості випадків, але система потребує, щоб людина відстежувала дорогу і могла брати на себе відповідальність в будь-який момент.

Компанія Volvo обіцяє впровадити нову технологію на флагманському позашляховику Volvo XC90. Highway Assist є системою автопілотування більш високого рівня.

Ймовірно, на початку продажів Highway Assist додасть до ціни автомобіля. Однак оскільки витрати на апаратне забезпечення знижуються, в перспективі система дійде і до дешевших моделей.

Фото: Volvo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-