Штучний інтелект від Google прогнозує дату смерті на 95%

Штучний інтелект від Google прогнозує дату смерті на 95%

Укрінформ
Розробники Google створили алгоритм штучного інтелекту, який дозволяє аналізувати стан здоров'я пацієнта та спрогнозувати дату його смерті з точністю 95%.

Про це повідомляє телеканал Fox News.

Дослідження показало, що алгоритм може точно прогнозувати ризик смертності, повторну госпіталізацію, попередні діагнози та інші параметри.

"Нам було цікаво зрозуміти, чи може глибоке вивчення давати достовірні прогнози щодо широкого спектру клінічних проблем. Таким чином, ми вибрали результати з різних областей, включаючи важливий клінічний результат (смерть), стандартну міру якості лікування, стандартний показник якості обслуговування (повторна госпіталізація), показник використання ресурсів (тривалість перебування) та міру розуміння проблем пацієнта (діагнози). У дослідженні, заснованому на доказах, було встановлено, що алгоритм може точно прогнозувати ризик смертності, реанімацію в лікарні, тривале перебування в лікарні", - зазначають автори роботи.

Читайте також: Штучний інтелект створив перший фільм - про небезпечний вірус

Як повідомляється, фахівці Google застосували штучний інтелект до величезного обсягу даних з більш ніж 216 тисяч дорослих пацієнтів, госпіталізованих принаймні на 24 години кожен у двох медичних клініках: медцентрі Каліфорнійського університету в Сан-Франциско і Чиказькому університеті медицини.

За даними дослідження, штучний інтелект показав 95% точність при прогнозуванні смертності пацієнтів на основі даних з Каліфорнійського університету і 93% при використанні даних з системи Чиказького університету. Це значно точніше, ніж традиційна модель прогнозування.

Така система аналізу здоров'я людини допоможе медикам ставити більш точні діагнози і аналізувати розвиток хвороби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-