На Буковині запрацює мобільний додаток для виклику поліції «My Pol»

На Буковині запрацює мобільний додаток для виклику поліції «My Pol»

Укрінформ
У Чернівецькій області презентували новий ситуаційний центр Нацполіції і мобільний додаток «MY POL» для виклику поліції.

 Про це інформує прес-служба МВС. 

“Сьогодні, 20 червня, в Чернівецькій області запрацював ситуаційний центр Національної поліції. Він вже обладнаний плазмовими панелями, на які виводиться інформація із 165 камер спостереження, що розміщені по всій області. Також в області запрацює мобільний додаток для комунікації органів поліції та свідомих громадян «My Pol», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чернівчани зможуть користуватися мобільним додатком «My Pol», який дозволяє: робити швидкий виклик патрульної поліції завдяки функції «SOS»; оцінювати роботу поліцейських за номером жетону;  знаходити найближчі відділення поліції та медичної допомоги; отримувати актуальні новини поліції.

Уточнюється, що під час надзвичайної ситуації людина повинна натиснути лише одну кнопку і поліцейські в ситуаційному центрі отримують дані про характер загрози та місце перебування потерпілого.

Читайте також: У Приват24 "вбудували" кнопку екстреної допомоги водіям

Далі на місце події негайно виїжджає наряд патрульних. Водночас працівники центру перевіряють інформацію про особу нападника, проводять поточний аналіз відеокамер, які розташовані в районі знаходження заявника.

Заступник міністра Тетяна Ковальчук заявила, що “запровадження таких мобільних додатків – це вимога часу”.

“Це не лише дозволить правоохоронцям оперативніше реагувати на загрози безпеці наших громадян, але стане підґрунтям для зростання довіри до правоохоронної системи», - наголосила Ковальчук.

Новий додаток вже зараз можна завантажити в додатках «Google play», «App Store».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-