Зонд «Hayabusa-2» отримав перше відео астероїда, що обертається

Зонд «Hayabusa-2» отримав перше відео астероїда, що обертається

Укрінформ
Японська міжпланетна станція-зонд «Hayabusa-2» змогла зафіксувати на серії з 52 фотографій обертання астероїда Рюгю, що дало змогу уточнити його форму.

Про це повідомляє JAXA.

«Із серії знімків можна зрозуміти, що цей астероїд - різко кутастої форми і вкритий численними заглибинами і кратерами. Характерно, що він обертається навколо своєї осі в протилежному порівняно з Землею на іншими планетами напрямі. Це споріднює астероїд Рюгю з Венерою й Ураном та робить потенційно унікальним малим небесним тілом», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, зонд «Hayabusa-2», метою якого є вивчення астероїда Рюгю, було запущено в космос на початку грудня 2014 року. Він має повернути на Землю абсолютно чисті зразки первинної матерії Сонячної системи.

Читайте також: На Церері знайшли нові органічні сполуки

Цей зонд досяг своєї точки призначення на початку червня й запустив довготривалу процедуру гальмування й зближення з вищезгаданим малим небесним тілом. Попередні знімки, отримані японським апаратом минулого тижня, не дали астрономам точного розуміння розташування, розміру й форми Рюгю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-