"Лабораторія Касперського" припинила співпрацю з Європолом

Укрінформ
Компанія "Лабораторія Касперського" (Kaspersky Lab) припинила співпрацю з Європолом та ініціативою "NoMoreRansom".

Про це повідомляє Security Week.

"Компанія "Лабораторія Касперського" (Kaspersky Lab) припинила співпрацю з Європолом й ініціативою "NoMoreRansom" після того, як Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій програмне забезпечення компанії названо "шкідливим", - йдеться у повідомленні.

Директор компанії Євгеній Касперський після ухвалення Європарламентом резолюції назвав це рішення політичним і таким, що не має жодного підгрунтя, а базується лише на чутках з анонімних джерел, викладених у засобах масової інформації.

Зазначається, що "Лабораторія Касперського" свого часу допомогла Європолу в розкритті великих кримінальних справ, однак нині уряди багатьох країн не довіряють компанії через підозри щодо її ймовірної співпраці з російськими розвідслужбами.
 

Читайте також: "Лабораторія Касперського" переїжджає до Швейцарії - ЗМІ

Як відомо, 18 вересня 2017 року Сенат США проголосував за заборону використання програмного забезпечення Kaspersky Lab федеральними установами, пославшись на те, що ця компанія може бути інструментом Кремля і загрозою для національної безпеки.

Пізніше стурбованість за свою інформбезпеку у зв'язку з використанням Kaspersky Lab висловлювали й інші країни, зокрема Велика Британія. На початку грудня британський уряд випустив попередження про ризики для безпеки при використанні російського антивірусного програмного забезпечення Kaspersky Lab.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-