Україна не обмежуватиме розвиток галузі дронів – Омелян

Україна не обмежуватиме розвиток галузі дронів – Омелян

Укрінформ
Галузь дронів має величезні перспективи для зростання, і держава не обмежуватиме її розвиток.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у коментарі журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що галузь дронів має величезні перспективи для зростання, і з боку державних органів влади не буде ніяких обмежень. Ці тимчасові регуляторні речі, які з'явилися, по-перше, вони були не зовсім коректно публічно висвітлені, по-друге, ми - країна у стані війни, і ми знаємо, що були факти скидання бомб із дронів ворожої держави. Нам ці питання потрібно упорядковувати, у тому числі в регуляторному плані, однак це не буде обмежувати розвиток комерційних дронів", - наголосив урядовець.

Як повідомляв Укрінформ, Державна авіаційна служба встановила тимчасові регуляторні обмеження на польоти дистанційно пілотованих повітряних суден (ДППС) масою до 2 кг включно.

Читайте також: Державіаслужба пояснює нові правила використання дронів

Рішення щодо встановлення тимчасового порядку прийнято у зв'язку із можливою загрозою безпеці польотів, пов'язаною з відсутністю регулювання питання використання повітряного простору повітряними суднами після втрати чинності з 01.06.2018 Положення про використання повітряного простору України, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 29.03.2002 № 401. Тимчасовий порядок не забороняє експлуатантам безпілотних літальних апаратів використовувати повітряний простір вище 50 м, а лише встановлює норми щодо подання заявки на його використання при необхідності виконання польотів вище зазначеної висоти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-