Члени G7 домовилися сприяти розвитку штучного інтелекту

Члени G7 домовилися сприяти розвитку штучного інтелекту

Укрінформ
Країни "Великої сімки" всіляко заохочуватимуть дослідження у сфері штучного інтелекту, вбачаючи у цій технології значний потенціал.

Про це йдеться у документі «Спільне бачення майбутнього штучного інтелекту», ухваленому під час саміту "Великої сімки" в Канаді.

«Ми, лідери G7, зобов'язуємося пропагувати інвестиції в дослідження й розвиток штучного інтелекту, який підвищуватиме довіру громадськості до нових технологій, й заохочувати приватний сектор вкладати кошти в розробку й застосування штучного інтелекту, що сприятиме економічному зростанню та збільшенню ролі жінок», - зазначається в документі.

У G7 також вирішили підтримувати залучення жінок та маргіналізованих осіб «як розробників, власників та керівників на всіх етапах розвитку і втілення штучного інтелекту».

Читайте також: Google ввела заборону на розробку штучного інтелекту для військових

Окрім цього, в документі G7 обіцяє підтримувати ініціативи, пов'язані зі штучним інтелектом, які «борються зі шкідливими стереотипами та сприяють гендерній рівності». «Ми обіцяємо просувати ініціативи, які підвищують безпеку та прозорість і надають керівництво стосовно втручання людини у процес ухвалення рішення штучним інтелектом», - підсумовується у документі.

Як відомо, вчора, 9 червня, в канадському містечку Ля Мальбе завершився дводенний саміт глав держав та урядів країн-членів G7. Основними його темами, окрім торговельних суперечок, були досягнення гендерної рівності, пришвидшення економічного зростання й покращення світової екології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-