Приватність у соцмережах: Facebook вибачився за нову помилку

Приватність у соцмережах: Facebook вибачився за нову помилку

Укрінформ
У травні користувачі Facebook мали проблеми з публікацією приватних дописів. Керівництву довелося вибачитися за недоліки системи.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Близько 14 мільйонів користувачів соцмережі Facebook упродовж п'яти днів, починаючи з 18 травня 2018 року, автоматично публікували приватні дописи не "лише для друзів", а з доступом для всіх. Керівниця відділу Facebook з питань приватності Ерін Еган у четвер, 7 червня, запевнила, що недолік системи виправлено і він не вплинув на жоден з дописів, які публікувалися користувачами до травня. "Ми хотіли би перепросити за цю помилку", - зазначила Еган", - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання,  в компанії закликали переглянути власні дописи попереднього місяця, щоб пересвідчитися у правильності налаштувань приватності.

Читайте також: Facebook випадково оприлюднив особисті публікації 14 мільйонів користувачів

Як відомо, Facebook нещодавно опинився у центрі скандалу, коли стало відомо, що соцмережа передавала дані користувачів китайським виробникам смартфонів. До того, у квітні, Facebook пережив інший масштабний скандал, коли стало відомо, що дані близько 50 мільйонів користувачів опинилися в руках британської фірми Cambridge Analytica. Cambridge Analytica збирала інформацію про людей для подальшого її використання у передвиборних кампаніях, зокрема у виборах президента США в 2016 році. Повідомлялося, що послугами Cambridge Analytica зокрема скористався штаб Дональда Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-