У київському транспорті запустили безкоштовний Wi-Fi

У київському транспорті запустили безкоштовний Wi-Fi

Укрінформ
У київському наземному транспорті повністю запрацював безкоштовний Wi-Fi. 

Про це поінформував заступник голови КМДА Дмитро Давтян, повідомляє прес-служба столичної влади.

"Станом на сьогодні вже в усіх одиницях наземного транспорту – автобусах, тролейбусах та трамваях – є безкоштовний Wi-Fi від компанії "eWiFi", - розповів Давтян.

Він додав, що інтернет надаватиметься зі швидкістю до 4 мб/с для кожного клієнта. "Якщо навіть всі пасажири одночасно підключаться до мережі, то на швидкість це не впливатиме. Якщо пасажирів у салоні буде менше, то швидкість мережі може бути більшою, ніж 4 мб/с", - сказав він.

Читайте також: Huawei почала розробку першого в світі смартфона з гнучким екраном

За словами директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрія Назарова, сьогодні Wi-Fi модемами обладнаний увесь комунальний наземний пасажирський транспорт. Це 1211 одиниць. У кожному салоні встановлений 1 роутер із модемом.

"Для бюджету міста це нічого не коштує. Обладнання компанія "eWiFi" встановлює власним коштом. Між КМДА, КП "Київпастранс" та "eWiFi" підписано договір про співпрацю. Вигода компанії у тому, що під час підключення до мережі буде транслюватись 10-секундне рекламне повідомлення", – додав Назаров.

Точка доступу, за його словами, буде наявна у салоні та автоматично пропонуватиметься пасажирам. Усі одиниці транспорту з Wi-Fi позначені наклейками з відповідним знаком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-