Китай випробував новий військовий вертоліт

Китай випробував новий військовий вертоліт "Чорний торнадо"

Укрінформ
Китайська компанія Harbin Aircraft Manufacturing, що входить до складу корпорації AVIC, завершила 40-денні бойові випробування нового військового вертольота «Чорний торнадо», 

Про це повідомляє iTechua із посиланням на портал janes.com.

Рік тому в місті Харбін (провінція Хейлунцзян, Китай) на території заводу Harbin Aircraft Manufacturing відбулися перші льотні випробування вертольота Harbin Z-19E, що отримала неофіційне прізвисько «Чорний торнадо». Тепер вертоліт пройшов весь цикл випробувань і готовий до постачань на експорт.

Бойові випробування вертольота Z-19E стартували 29 березня і тривали 40 днів. У корпорації AVIC зазначають, що в ході тестування була перевірена робота бойової системи і всіх видів озброєння, включаючи автоматичну гармату, а також проведені пуски керованих і некерованих ракет.

Вертоліт Harbin Z-19 здійснив свій перший політ в 2010 році, а через два роки вступив на озброєння китайської армії. У 2015 році компанія Harbin Aircraft Manufacturing на виставці China Helicopter Exposition продемонструвала повнорозмірну модель Harbin Z-19E. За офіційною інформацією, нова модифікація є вдосконаленою версією Z-19 і призначена для експорту.

Читайте також: У Китаї випробували першу комерційну ракету

Фахівці компанії Harbin Aircraft Manufacturing заявляють, що їм вдалося максимально полегшити машину без ослаблення бронезахисту та бойових можливостей, при цьому по швидкості і маневреності «Чорний торнадо» перевершує багато вертольотів в своєму класі.

Вертоліт проектувався для наступальних операцій і боротьби з бронетехнікою противника. Z-19E має тандемну броньовану кабіну екіпажу і комплекс озброєнь класів «повітря-поверхня» і «повітря-повітря».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-