Ан-225 «Мрія» поновила польоти

Ан-225 «Мрія» поновила польоти

Укрінформ
Після річної паузи найбільший літак у світі, український Ан-225 «Мрія» повернувся у стрій.

Після першої серії комерційних рейсів в 2018 році її показовим «виходом у світ» стала участь у авіасалоні ILA-2018, що проходить в німецькій столиці , передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Минулого року «Мрія» простояла в очікуванні роботи, не літала, а також на ній проводилися роботи із заміни комплектуючих.  Цього  року літак активно запрацював. Відразу після виставки машина відправляється в комерційний рейс: 7 травня з Лейпцигу (Німеччина) в Ед-Даммам (Саудівська Аравія) повезе промислове обладнання», - розповів агентству комерційний директор авіакомпанії «Авіалінії Антонова», оператора літака-гіганта, Андрій Благовісний.

Читайте також: "Антонов" готовий забезпечити потреби НАТО у вантажоперевезеннях і без Росії

І це не всі плани для «Мрії». Йде обговорення серії рейсів для перевезення моновантажів понад 100 тонн.

Також у компанії великі плани з розширення присутності в регіонах. У тому числі – взяти участь у виставці China Air Cargo 16-18 травня в Шанхаї.

«Для нас дуже важливо розвивати співпрацю з перевезень великогабаритних вантажів на китайському ринку», - говорить Благовісний. Це буде перша повноцінна участь авіакомпанії «Авіалінії Антонова» в китайській спеціалізованій виставці з вантажних авіаперевезень.

Читайте також: Німеччина хоче продовжити контракт з "Антоновим" на транспортні літаки

Однак у списку пріоритетів компанії Китай і Південно-Східна Азія йдуть після США.

«Найбільш цікавим регіональним ринком і пріоритетним для нас є США, де генерується основна частина вантажів, на перевезенні яких спеціалізується компанія – великогабаритне надттяжке промислове обладнання, а також вантажі аерокосмічної промисловості», - розповів Благовісний.

Пріоритетом, за словами комерційного директора, є сьогодні закріплення на ринку США. Представницький офіс Antonov Airlines був відкритий там минулого року.

Читайте також: Авіасалон в Берліні: Україна отримала конкретні пропозиції з двох країн

Нагадаємо, що на рахунку «Мрії» понад 200 рекордів, зафіксованих Міжнародною авіаційною федерацією і в Книзі рекордів Гіннесса. Зокрема, у 2001 році гігант побив абсолютний рекорд вантажопідйомності, піднявши 253,8 т вантажу на висоту 10 700 м.

Літак створений конструкторським бюро ім.Антонова в 1988 р. і відноситься до категорії надважких транспортних літаків. Маса порожнього судна становить 250 т, довжина – 84 м, висота – 18,1 м, розмах крила – 88,4 м. Кожна з основних стійок шасі має сім пар коліс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-