Вчені нарахували ще більше зірок в нашій Галактиці

Вчені нарахували ще більше зірок в нашій Галактиці

Укрінформ
Cьогодні Європейська космічна агенція на своєму сайті відзвітувала: фахівці випустили найбагатший за всю історію зірковий каталог, що включає майже 1,7 мільярда зірок, які існують в нашій Галактиці. 

"У 1990-тих роках було створено каталог із даними спостережень з 2 мільйонами зірок. Тепер йдеться про майже 2 мільярди", - розповів Експрес-онлайн Анатолій Відьмаченко, завідувач відділом фізики тіл Сонячної системи Головної астрономічної обсерваторії НАНУ.

Він зазначив, що таким є результат масштабної роботи місії Gaia, яка продовжуватиметься й надалі. Такі дослідження потрібні, аби мати більше уявлення про нашу Галактику та її, так би мовити, зіркове наповнення.

Вчений наголосив, що досліджуючи зірки, вчені вивчають динаміку їх рухів. Тож, маючи точні дані зараз, через кілька років ми знатимемо, як їх позиції змінились, які з них зіштовхнулись, які віддалились.

Читайте також: NASA у 2025 році запустить на Місяць станцію з космонавтами

"Що ж до кількості зірок у Галактиці, можна стверджувати, що їх сотні мільярдів, тож роботи вистачить на довго", - підкреслив Відьмаченко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-