ВПС США виділять майже мільярд доларів на розробку гіперзвукової ракети

ВПС США виділять майже мільярд доларів на розробку гіперзвукової ракети

Укрінформ
Військово-повітряні сили США виділили на розробку гіперзвукової ракети 928 мільйонів доларів.

Договір з компанією-виробником озброєння Lockheed Martin передбачає створення гіперзвукової зброї далекого радіусу дії, повідомило в четвер, 19 квітня, DW з посиланням на агентство AFP.

За даними агентства, в Пентагоні повідомили, що замовлення на створення гіперзвукової ракети стало реакцією США на розробку подібного озброєння в Росії і Китаї. За словами представника військового відомства, Пекін вибудував "досить зрілу систему" для гіперзвукової ракети із радіусом дії на кілька тисяч кілометрів. З нинішньою системою протиповітряної оборони, армія США не змогла б виявити наближення подібної ракети, зазначили у відомстві.

Читайте також: Пентагон назвав російські системи ППО Сирії "абсолютно неефективними"

Гіперзвукові ракети можуть обходити існуючі системи ППО, оскільки вони здатні змінювати напрямок під час польоту, траєкторія якого не передбачена, на відміну від звичайних ракет.

Президент Росії Володимир Путін у щорічному посланні Федеральним зборам 1 березня повідомив про розробку в Росії нових видів зброї. Так, він оголосив про створення гіперзвукового авіаційного ракетного комплексу "Кинджал". За словами Путіна, випробування цієї ракети, швидкість якої нібито перевищує швидкість звуку в 10 разів, проводяться з грудня 2017 року на півдні Росії. При цьому німецькі експерти вважають неправдоподібними заяви про створення в Росії ядерно-енергетичної крилатої ракети і гіперзвукової установки.

Уряд США оголосив про зміну своєї політики озброєння, щоб сприяти збільшенню експорту і кількості робочих місць. Серед іншого, влада має намір зняти обмеження на продаж дронів виробництва США, щоб не поступатися ринку Китаю, що стрімко розвивається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-