У Росії після блокування Telegram став популярнішим - експерти

У Росії після блокування Telegram став популярнішим - експерти

Укрінформ
Після блокування Telegram Роскомнаглядом використання месенджера в Росії тільки зросло.

Про це повідомляє РБК з посиланням на дані аналітичної компанії SimilarWeb.

«Експерти SimilarWeb проаналізували, як змінилося використання Telegram в Росії за останні тижні. З їх даних виходить, що кількість звернень до сайту і завантажень додатка зросло, як і використання VPN і Proxy», - йдеться в повідомленні.

Так, 16 квітня - в перший день блокування месенджера - у сайта telegram.org був один мільйон двісті тисяч відвідувачів з Росії, що на 27 відсотків вище, ніж в понеділок 9 квітня. При цьому кількість здійснюваних за день скачувань додатка Telegram для платформи Android зросла за тиждень більш ніж в два рази - до більше 102 тисяч завантажень.

Незважаючи на блокування в Росії месенджера Telegram, їм, як з'ясувалося, продовжують користуватися в Державній думі, Раді Федерації, Кремлі та уряді. Депутати пояснюють це необхідністю "перевірити, як виконується закон".

Як і раніше веде свій Telegram-канал лідер ЛДПР Володимир Жириновський. Половина з 12 членів комітету Держдуми з інформаційної політики використали месенджер цього тижня. Останнє повідомлення в офіційному Telegram-каналі Міністерства закордонних справ було опубліковано увечері 18 квітня. З'являлися цього тижня в месенджері і високопоставлені співробітники Слідчого комітету і Генеральної прокуратури. 18 квітня заходили в месенджер 14 чиновників адміністрації президента.

В п'ятницю, 13 квітня суд в Москві прийняв рішення негайно обмежити доступ до Telegram в Росії на вимогу Роскомнагляду за відмову надати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів. 16 квітня відомство почало блокувати роботу месенджера. Всього Роскомнагляд у боротьбі з Telegram заблокував більше 16 мільйонів IP-адрес американських компаній Amazon і Google. Через це постраждали сотні онлайн-сервісів. При цьому сам Telegram залишається доступним завдяки сервісам VPN і зусиллям команди месенджера з обходу блокування.

Читайте також: Google відключив можливість використовувати свій домен для обходу блокувань

Напередодні Роскомнагляд провів зустріч з представниками операторів зв'язку, щоб обговорити подальші кроки з блокування Telegram, проте "доки рішення знайти не вдалося", повідомляють російські ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-