Дуров даватиме біткоїн-гранти proxy і VPN сервісам для обходу блокування Telegram

Дуров даватиме біткоїн-гранти proxy і VPN сервісам для обходу блокування Telegram

Укрінформ
Засновник Telegram Павло Дуров повідомив, що буде виплачувати зі своїх особистих коштів "мільйони доларів" на підтримку проксі-сервісів і VPN.

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережах.

"У рамках Цифрового Опору - децентралізованого руху на захист цифрових свобод і прогресу - я почав виплачувати біткоїн-гранти адміністраторам proxy і VPN. Впродовж цього року буду радий пожертвувати мільйони доларів особистих коштів на ці цілі", - йдеться в повідомленні.

"Хоча російський ринок не становить істотної частки користувацької бази Telegram, він важливий нам з особистих міркувань", - додав Дуров, закликавши інших "приєднуватися і брати участь - налаштування проксі/vpn серверів або їх фінансуванням".

Читайте також: Роскомнагляд через Telegram заблокував 16 мільйонів IP-адресів

Нагадаємо: 16 квітня Роскомнагляд почав блокування Telegram на території Росії. Однак у багатьох користувачів месенджер продовжив працювати навіть без сервісів обходу блокувань - VPN (віртуальних приватних мереж) і проксі (проміжних серверів).

Читайте також: У Росії слідом за Telegram хочуть заборонити VPN

Як раніше пояснював Павло Дуров, месенджер використовує вбудовані можливості обходу блокувань. Мова йде, наприклад, про перенесення трафіку на сторонні хмарні сервіси Amazon і Google. Роскомнагляд, у свою чергу, обіцяє продовжити блокування всіх ресурсів, пов'язаних з месенджером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-