Співзасновник Apple не бачить небезпеки в штучному інтелекті

Співзасновник Apple не бачить небезпеки в штучному інтелекті

Укрінформ
Співзасновник Apple Стів Возняк прокоментував своє ставлення до штучного інтелекту — він переконаний, що технології не зможуть витіснити людину.

Про це повідомляє hightech.fm.

"Ключове слово в поняття "штучний інтелект" — не інтелект, а штучний. Інтелект — це не те ж саме, що людський мозок. Для нас поки загадка, як людський мозок запрограмований і як він приймає рішення", - заявив Возняк на конференції АМОКОНФ.

Філантроп переконаний, що штучний інтелект завжди буде вимагати людського втручання, тому не варто очікувати, що одного разу він витіснить людей із їхніх робочих місць.

Читайте також: Apple переманила з Google фахівця зі штучного інтелекту для розвитку сервісу Siri

“Штучний інтелект завжди потребуватиме людини. Звичайно, на думку деяких, штучний інтелект стане настільки продуктивним, що люди будуть не потрібні. Але я не розумію, як це може бути. Навіть якщо машина зможе спілкуватися, як людина (ви тільки уявіть собі, наскільки важко цього досягнути), людина завжди буде важливішою за машину", - сказав Возняк.

Він вважає, що людина не може не розвивати технології.

“Хтось скаже: технології — це погано. Але для чого взагалі народилася людина? Для того, щоб розуміти цей світ і покращувати його. Навіщо нам закони Ісаака Ньютона або Ейнштейна? Вони всі намагалися змінити світ. Еволюція створює те, що ми називаємо "креативом". Так буде завжди, і це добре", - переконаний співзасновник Apple.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-