Для автомобілів у ЄС ввели нові вимоги до безпеки

Для автомобілів у ЄС ввели нові вимоги до безпеки

Укрінформ
В Європі тепер абсолютно всі нові автомобілі повинні мати систему автоматичного виклику служб порятунку при ДТП, яка називається eCall. Мета якої - забезпечити максимально швидке надання допомоги постраждалим.

Про це повідомляє autonews.ua.

Законопроект, що передбачав обов'язкову установку на всі нові автомобілі системи eCall, внесли на розгляд Європейського парламенту у 2013 році. У квітні 2015 року він був затверджений, а 31 березня 2018 року – набув чинності.

Система eCall при серйозній аварії автоматично передає аварійним службам («швидкої допомоги», пожежників, поліції) місцезнаходження автомобіля, напрямок його руху, час, коли сталася дорожня пригода. Система працює повністю автономно, навіть якщо водій перебуває без свідомості. Але eCall також можна активувати вручну, натиснувши відповідну кнопку.

Читайте також: Грузинським чиновникам заборонили чорні авто

«eCall дозволяє рятувальникам і лікарям швидше потрапити на місце ДТП. Завдяки цьому буде збережено багато життів. Це дуже потрібне нововведення. Але це тільки початок підвищення безпеки дорожнього руху. Автовиробникам потрібно впроваджувати сучасні активні системи безпеки», — сказав Ерік Джоннарт, голова Європейської асоціації автовиробників (ACEA).

ACEA зараз також виступає за те, щоб в Європі всі нові авто вже в базовій комплектації мали систему автономного екстреного гальмування (AEB). Поки ж, за даними Thatcham Research, тільки 30% нових автомобілів, що продаються на європейському ринку, оснащуються такою системою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-