Facebook підтверджує, що сканує особисту інформацію користувачів - Bloomberg

Facebook підтверджує, що сканує особисту інформацію користувачів - Bloomberg

Укрінформ
Facebook Inc. сканує повідомлення, посилання та зображення, які користувачі соцмережі надсилають одне одному в Messenger, щоб переконатися, що їх вміст не суперечить правилам компанії.

У разі порушень інформацію блокують. Відповідну інформацію підтвердила представниця компанії, повідомляє Bloomberg.

"Наприклад, у програмі Messenger, коли ви відправляєте фотографію, наші автоматичні системи сканують її, використовуючи систему порівняння фотографій, щоб визначити, чи присутні там зображення експлуатації дітей, або коли ви надсилаєте посилання, ми перевіряємо його на наявність шкідливих програм або вірусів", - сказала вона.

Зазначається, що компанія розробила ці інструменти, щоб швидко припиняти образливу поведінку на платформі.

Читайте також: Cambridge Analytica заперечує, що отримала дані Facebook 87 млн користувачів

Як зазначає видання, Facebook сканує також і тексти повідомлень. Весь контент повинен відповідати стандартам спільноти, сказала представниця компанії. У Facebook запевнили, що не використовують інформацію з листувань для реклами.

Раніше повідомлялося, що, ймовірно, компанія Cambridge Analytica незаконно отримала доступ до даних близько 87 мільйонів користувачів, а не 50 мільйонів, як повідомлялось раніше. Очільник Facebook Марк Цукерберг вирішив дати свідчення в комітеті з питань енергетики й комерції Палати представників США через витік даних користувачів соцмережі 11 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-