Генштаб погодив усі заявки на 4G

Генштаб погодив усі заявки на 4G

Укрінформ
Генштаб ЗСУ надав близько 1400 погоджень (100%  заявок) на включення базових станцій мобільних операторів Lifecell, Kyivstar та Vodafone, що працюють за технологією 4G.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook Головне управління зв’язку та інформаційних систем Генерального штабу ЗСУ.

"До 2 квітня 2018 року надано близько 1400 погоджень (100 відсотків заявок) на включення базових станцій мобільних операторів Lifecell, Kyivstar та Vodafone, що працюють за технологією 4G. Таким чином, шлях до впровадження ще однієї новітньої технології зв’язку в Україні відкрито", -  йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проведена робота була копіткою та виконувалася індивідуально для всіх базових станцій, кожна з яких має свій діапазон частот, потужність, географічне розміщення та інші особливості. Необхідність погоджень полягає в забезпеченні електромагнітної сумісності базових станцій мобільного зв’язку з радіоелектронними засобами Збройних сил України та інших військових формувань, що працюють в інтересах оборони, додали в Генштабі.

"Враховуючи велику суспільну значимість впровадження технології 4G в Україні, всі заявки, що надійшли від Українського державного центру радіочастот в Генеральний штаб Збройних сил України, були опрацьовані оперативно, раніше визначених законом термінів",  - зазначається у повідомленні.

Читайте також: 4G в Україні: переваги колосальні, але відчуємо їх – не одразу

Як повідомлялося, наприкінці січня в Україні три українські оператори здобули перші ліцензії на 4G на частотах 1800 мГц. В цьому діапазоні оператори матимуть можливість покрити значно більшу територію, ніж у діапазоні 2600 мГц. Аукціон з продажу цих частот відбувся 6 березня.

У п'ятницю, 30 березня, оператори мобільного зв'язку Lifecell та Vodafone заявили  про запуск в Україні технології 4G.

Для використання зв'язку нового покоління абоненту необхідно мати SIM-карту з підтримкою стандарту 4G/LTE (USIM-картку) і смартфон з підтримкою мінімум 4G/LTE.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-