Facebook готовий жертвувати життями людей заради вигоди - ЗМІ

Facebook готовий жертвувати життями людей заради вигоди - ЗМІ

Укрінформ
Видання BuzzFeed опублікувало внутрішній меморандум Facebook, який влітку 2016 року розіслав топ-менеджер компанії Ендрю Босуорт. У ньому описується "доктрина" соцмережі, згідно з якою будь-які засоби хороші для її зростання.

Про це пише BBC.

У своєму листі Босуорт, який на той момент обіймав посаду віце-президента компанії, писав про "потворну правду" - про те що залучення користувачів виправдано, навіть якщо воно досягається сумнівними методами і може нести загрозу людям.

І автор меморандуму, і засновник компанії Марк Цукерберг вже відреагували на публікацію документа, заявивши, що насправді не дотримуються подібної думки.

Однак новий скандал може ще більше зіпсувати репутацію компанії, яка продовжує виправдовуватися за витік особистих даних мільйонів користувачів.

"Потворна правда полягає в тому, що ми настільки глибоко віримо в з'єднання людей, що все, що дозволяє нам частіше пов'язувати людей, - це "де-факто" добре", - писав Босуорт.

За його словами, всі зусилля заради зростання виправдані, в тому числі "сумнівні практики імпорту контактів і способи, завдяки яким користувачів можуть знайти в мережі їхніх друзів.

Босуорт - співавтор новинного механізму соцмережі, він займає високі посади в компанії з 2006 року, а зараз розробляє інструменти віртуальної реальності для Facebook.

Сам Босуорт в Твіттері написав, що не поділяє ідеї, описані ним у скандальному меморандумі, і назвав його "свідомою провокацією".

"Суперечки на такі складні теми - важлива частина нашого робочого процесу, і для подальшого розвитку нашого нам потрібно обговорювати навіть настільки погані ідеї", - додав він.

Читайте також: Facebook обіцяє посилити захист приватності користувачів

Марк Цукерберг у своїй заяві назвав Босуорта талановитим провокатором.

"З цим постом більшість людей в Facebook, включаючи мене, категорично не погодилися. Ми ніколи не вважали, що мета виправдовує засоби", - зазначив мільярдер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-