Мобільним операторам сьогодні дадуть добро на 4G

Мобільним операторам сьогодні дадуть добро на 4G

Оновлено
Укрінформ
Починаючи з 30 березня Український державний центр радіочастот готовий видати мобільним операторам дозвільні документи на експлуатацію базових станцій зв'язку 4G.

Про це повідомляє LIGA.net.

"Довгоочікуваний 4G в діапазоні 2600 МГц нарешті стане доступним. Тому це приємна новина для користувачів послуг, які одними з перших отримають переваги сучасної технології - надійний і швидкісний Інтернет", - зазначив виконавчий директор держоргану Вадим Гулько.

Читайте також: Трійка операторів заплатить майже 5,5 мільярда за 4G у "головному діапазоні"

Раніше мобільні оператори вже озвучили в яких містах запустять нову технологію.

Київстар планує запустити перші 4G мережі в Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Ужгороді, Вінниці, Хмельницькому, Івано-Франківську, Тернополі та Львові. Також 4G-зв'язком можна буде скористатися біля прикордонних пунктів у Волинській та Львівській областях і в курортних містечках Одеської та Запорізької областей.

Читайте також: Гройсман доручив перевірити заяву Ляшка про “непрозорий конкурс” на 4G

Vodafone збирається запустити 4G у вказаному вище діапазоні в 20 містах: Києві, Борисполі, Вишневому, Чабанах, Дніпрі, Павлограді, Харкові, Куп'янську, Запоріжжі. Енергодарі, Львові, Полтаві, Сумах, Івано-Франківську, Чернівцях, Новоселиці, Луцьку, Кропивницькому, Одесі та Херсоні. Пізніше до них додадуться ще 8: Бровари, Ірпінь, Лиманка, Бердянськ, Ужгород, Мукачево, Паляниця та Яремче.

"До кінця дня ми плануємо отримати рахунки (від Українського державного центру радіочастот - ред.) і оплатити їх. Тоді ми запустимо 4G в п'ятницю. Якщо не встигнемо, тоді вже понеділок", - зазначила СЕО компанії Ольга Устінова.

Мобільний оператор lifecell поки не озвучував свої плани і зазначав, що запуск послуги планує в найбільших містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-