У Запоріжжі зібрали безпілотний Lanos

У Запоріжжі зібрали безпілотний Lanos

Фото
Укрінформ
Запорізька компанія "Інфоком ЛТД" розробила безпілотний Lanos, який здатний пересуватися без участі живого водія.

Про це пише ain.ua.

Це перший легковий "безпілотник", представлений українцями. Lanos обладнаний системою навігації Pilotdrive, яку раніше тестували на позашляховику Jeep Cherokee і КрАЗі.

Pilotdrive - система безпілотного управління автомобілем, яку можна встановити на будь-який вид транспорту - вантажний, пасажирський, легковий. Програмна частина повністю розроблена інженерами «Інфоком», апаратну купують за кордоном. Це єдиний відомий український «безпілотник», робота над ним ведеться з 2015 року.

Система орієнтується за допомогою камер, датчиків, радарів і тепловізора, що робить автомобіль безпілотним навіть в нічний час доби. Автопілот розпізнає розмітку дороги, її ширину, вміє пересуватися в умовах бездоріжжя.

Читайте також: Безпілотники Tesla перевезли перший вантаж

Датчики безпілотника мають охоплення 360, що виключає виникнення сліпих зон. Сенсорні системи розпізнають дорожні знаки, пішоходів і навіть тварин, що вибігли на проїжджу частину. Реакція автомобіля на перешкоду моментальна, запевняють розробники - система аналізу та прийняття рішень спрацьовує за частки секунд.

Читайте також: Американці запатентували робо-бджіл

Під час руху безпілотник використовує електронні навігаційні карти, на які може наносити розпізнані об'єкти по мірі руху. Вся інформація з комп'ютера надходить на диспетчерський пункт.

Lanos має автоматичну коробку передач. Поки автомобіль тестують, за рухом стежить оператор, який готовий взяти керування на себе. В дорозі за кермом обов'язково знаходиться водій, оскільки українські правила дорожнього руху не передбачають руху безпілотників.

Читайте також: Україна представила новий безпілотник

Вартість системи поки не розкривають - це ще не остаточна версія, вона буде доопрацьовуватися.

Фото: ain.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-