Учені випробували в океані рибу-робота SoFi

Учені випробували в океані рибу-робота SoFi

Відео
Укрінформ
Вчені з Лабораторії комп'ютерної науки і штучного інтелекту Массачусетського технологічного інституту (CSAIL) представили роботизовану рибу, яку назвали SoFi.

Про це повідомляє "Новое время".

Робота вже випробували в Тихому океані в районі Фіджі на глибині понад 15 метрів.

"Наскільки нам відомо, це перша роботизована риба, яка може плавати в трьох вимірах протягом тривалого періоду часу", – повідомив один із батьків риби, Роберт Кацшманн.

"Морський шпигун" оснащений камерою, яка, звичайно ж, використовує об'єктив "риб'яче око" для зйомки великомасштабних відеороликів і фотографій будь-яких підводних середовищ, в які SoFi може проплисти.

 Роботом можна керувати за допомогою водонепроникного пульта дистанційного керування, який використовує ультразвукові сигнали і грунтується на контролері відеоігор.

Читайте також: SpaceX видалила сторінку в Facebook на тлі скандалу з витоком даних

На відміну від інших глибоководних роботів, SoFi не обладнано важкими, дуже помітними пропелерами, завдяки чому його хід майже непомітний. Ця особливість дозволяє SoFi максимально наблизитися до риб. Науковці називають SoFi "новим типом інструменту для дослідження океану". На думку авторів розробки, такий робот може стати "першим кроком до створення підводної лабораторії нового типу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-