У Черкаському університеті створили цифрову лабораторію

У Черкаському університеті створили цифрову лабораторію

Фото
Укрінформ
У Черкаському державному технологічному університеті створили лабораторію сучасних цифрових рішень та робототехнічних систем.

Про це повідомляється на сайті Міністерства освіти та науки.

"У Черкаському державному технологічному університеті створили лабораторію сучасних цифрових рішень та робототехнічних систем. У ній студенти профільних спеціальностей зможуть проектувати системи управління приміщеннями, а також практикуватися у налаштуванні телефонних станцій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до наповнення лабораторії увійшли стартові набори Raspberry Pi 3, комплекти Arduino та набори датчиків для них, автоматичні телефонні станції (АТС) та IP-телефони, контрольно-вимірювальне обладнання. Усі ці прилади застосовують для обслуговування офісів та житлових приміщень. Приміром, системи типу “Розумний будинок” або “Автоматизація і роботизація виробничих процесів” дозволяють централізовано керувати електроприладами через Інтернет.

Читайте також: Кличко: Робимо все для створення сприятливого інвестклімату в столиці

Крім того, робота з обладнанням покращить професійні навички фахівців з телекомунікацій, які займаються налаштуванням та обслуговуванням міні АТС.

Запит на таку освіту зумовлено й тим, що у деяких черкаських школах учні вивчають основи робототехніки й бажають розвивати відповідні знання. Відкриття лабораторії реалізували в межах "Обласної програми підтримки вищих навчальних закладів  Черкаської області на 2015 - 2019 роки".

Фото з сайту МОН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-