Українські IT-експерти допоможуть створити освітню е-платформу

Українські IT-експерти допоможуть створити освітню е-платформу

Укрінформ
Експерти Асоціації "Інформаційні технології України" долучаться до проектів, спрямованих на використання сучасних цифрових технологій у сфері освіти.

Відповідний меморандум про співпрацю підписали Міністерство освіти та науки та Асоціація "Інформаційні технології України", повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Спільна робота МОН та асоціації буде спрямована на створення сучасного освітнього середовища, запровадження ефективного регулювання ринку освітніх технологій, сприяння розвитку цифрових компетенцій та електронного навчання в суспільстві", - йдеться у повідомленні.

Один з центральних проектів, до якого будуть залучені експерти Асоціації, – створення електронної освітньої платформи та розвиток ринку електронних підручників. Крім того, члени асоціації зможуть взяти участь у створенні ефективної системи збору та аналізу статистики щодо інформаційно-комп’ютерних технологій в українській освіті.

Читайте також: Міносвіти пропонує нові правила прийому у перший клас

В МОН зазначили, що представники Асоціації "ІТ України" брали активну участь у розробці концепції Національної освітньої електронної платформи та двох концептуальних документів – проекту наказу "Про затвердження Положення про електронний підручник" та проекту постанови КМУ "Про національну електронну платформу", які зараз розміщені для громадського обговорення на сайті МОН.

До складу Асоціації "Інформаційні технології України" входить 58 провідних ІТ-компаній, що працюють на території України.

Фото: mon.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-