Наступного року на Місяці обіцяють мобільну мережу 5G

Наступного року на Місяці обіцяють мобільну мережу 5G

Укрінформ
Натупного року на Місяці має з'явиться перша мережа мобільного зв'язку, що дозволить передавати зображення високої чіткості ландшафту на Землю.

За даними Reuters, це є частиною проекту, спрямованого на підтримку першої місії, яка фінансується з приватних джерел.

Представники Vodafone Germany, виробника мережевого устаткування Nokia і автомобілів Audi, заявили, що вони підтримують цю місію, через 50 років після того, як перші астронавти NASA вирушили на Місяць.

Читайте також: На Місяці знайшли вдосталь води, щоб колонізувати супутник

Компанія Vodafone заявила, що призначила Nokia своїм технологічним партнером для розробки космічної мережі, яка буде представляти собою невеликий апарат вагою менше мішка з цукром.

Компанії працюють з берлінської компанією PTScientists за проектом запуску ракети SpaceX Falcon 9, запланованого в 2019 року з мису Канаверал.

"Цей проект передбачає радикально інноваційний підхід до розвитку інфраструктури мобільної мережі", - сказав виконавчий директор Vodafone Germany Ханнес Аметсрейтер.

Читайте також: Люди висадяться на Марс вже за 20 років - британський астронавт

Один із задіяних виконавців сказав, що рішення про створення мережі 4G швидше являє собою сучасну 5G-мережу, тому що мережі наступного покоління залишаються на стадії тестування і випробування і недостатньо стабільні, щоб гарантувати, що вони будуть працювати з місячної поверхні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-