Тестовий майданчик у Дніпрі допоможуть будувати партнери Hyperloop з Мексики

Тестовий майданчик у Дніпрі допоможуть будувати партнери Hyperloop з Мексики

Укрінформ
Міська влада Дніпра готова забезпечити сприяння у будівництві тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи Hyperloop.

Адже такий позитивний сигнал має бути обов’язково підтриманий на місцевому рівні, заявив журналістам мер міста Борис Філатов.

"Я зв’язався з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном і отримав підтвердження, що це серйозний проект. Уряд і всі причетні до нього організації зацікавлені в цьому. Ми домовилися, що коли почнеться покрокова реалізація проекту, міська влада Дніпра зобов’язується всебічно сприяти його втіленню", - сказав він.

Філатов додав, що для нього новина про можливість будівництва тестового майданчика для надшвидкої транспортної системи Hyperloop, стала справжньою несподіванкою.

Відомо, що майданчик для тестування даного виду транспорту з'явиться в Дніпрі за підтримки партнерів, які будують Hyperloop в Мексиці.

Також до проекту приєдналися Національна Академія наук, Octagonal Corporation, Південмаш, Каховський завод електрозварювального устаткування, Інтерпайп, Unit.City, Агентство розвитку Дніпра, Український інститут майбутнього та Платформа розвитку інновацій.

Читайте також: Hyperloop в Україні: в уряді кажуть, що це питання трьох-п'яти років

Як повідомили у прес-службі Інтерпайп, компанія і Міністерство інфраструктури України від 22 лютого підписали Меморандум про наміри приєднатися до проекту розвитку транспортних стартапів. Про більшу конкретику говорити поки рано.

Раніше повідомлялося, що міністр інфраструктури Володимир Омелян поінформував про будівництво у Дніпрі тестового майданчика для вакуумного потяга Hyperloop, яке розпочнеться у 2019 році.

Hyperloop - транспортна система, що складається із сталевих труб, усередині яких переміщається поїзд - герметична капсула на аеродинамічній подушці. Швидкість такої капсули може перевищувати 600 кілометрів на годину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-