SpaceX не вдалося зловити носову частину ракети-носія Falcon 9

SpaceX не вдалося зловити носову частину ракети-носія Falcon 9

Фото
Укрінформ
Компанії SpaceX не вдалося зловити половину головного обтічника ракети в велику сітку на спеціальному судні.

Про це повідомляє nv.ua із посиланням на TechCrunch.

Обтічник не потрапив в сітку і приземлився на воду за кількасот метрів від баржі під назвою "Містер Стівен", На "Містері Стівені" була встановлена велика натягнута сітка, в яку мала приземлитися половина обтічника. 

Під час зниження на висоті кількох кілометрів у половини обтічника розкривається керований парашут, який за рахунок сигналів GPS направляє обтічник до судна в океані.

Фото: techcrunch.com
Фото: techcrunch.com

"Схибили на кількасот метрів, але обтічник приземлився у воду неушкодженим. Зможемо зловити з дещо більшими парашутами, щоб уповільнити спуск", - написав Маск у Twitter.

Компанія SpaceX модернізує обтічники корисного навантаження в рамках проекту з відновлення і повторного використання компонентів. Генеральний директор SpaceX Ілон Маск наголосив, що такі обтічники коштують близько 5 мільйонів доларів, тому можливість їх повторного використання може дати значну економію. Вартість обтічників становить приблизно одну десяту від загальної вартості запуску ракет-носіїв SpaceX в одноразової конфігурації.

Читайте також: ЅрасеХ з четвертої спроби запустила іспанський "інтернет-супутник"

Навесні 2017 року компанія вперше посадила половину головного обтічника після запуску. Для цього використовувалися власні двигуни і парашут, за рахунок яких обтічник зміг загальмувати і сісти на воду.

Нагадаємо, вдень 22 лютого компанія SpaceX здійснила запуск ракети-носія Falcon 9 з супутниками для роздачі інтернету Microsat 2a і Microsat 2b зі стартового майданчика в Каліфорнії. Старт відбувся о 16:17 за Києвом зі стартового комплексу 4Е, на базі ВПС Ванденберг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-