ЅрасеХ з четвертої спроби запустила іспанський

ЅрасеХ з четвертої спроби запустила іспанський "інтернет-супутник"

Відео
Укрінформ
Американська компанія SpaceX у четвер здійснила успішний запуск ракетоносія Falcon 9 із іспанським супутником PAZ на борту, вивівши його на низьку навколоземну орбіту.

Старт був здійснений з бази ВПС Ванденберг, штат Каліфорнія, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У компанії вже підтвердили виведення супутника у відкритий космос: "Успішний перехід супутника PAZ на низьку навколоземну орбіту підтверджено".

Комерційний запуск нового космічного апарату забезпечить іспанським урядовим організаціям і приватним компаніям можливість розширити геокомунікаційні послуги та отримувати радарні зображення.

Читайте також: SpaceX втретє перенесла запуск своїх "інтернет-супутників"

Спочатку запуск Falcon 9 був запланований на 17 лютого, однак потім його перенесли на 18 лютого, потім - на 21 лютого. Пізніше його знову довелося відкласти через сильний вітер у верхніх шарах атмосфери.

Водночас, компанія SpaceX вивела в космос два своїх мікро-супутники, які випробовуватимуться для створення планового широкосмугового інтернет-сервісу, так званого проекту Starlink. Мікро-супутники виконуватимуть тестові завдання для того, щоб запровадити згодом ефективну мережу супутникового інтернету для десятків мільйонів людей на планеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-