Канадські інвестори побудують потужну сонячну електростанцію на Луганщині

Канадські інвестори побудують потужну сонячну електростанцію на Луганщині

Укрінформ
Представники канадських компаній планують впровадити проект із встановлення сонячної електростанції потужністю 150 МВт на Луганщині.

Про це інформує прес-служба Держенергоефективності. 

"Реалізацію «зелених» проектів в Україні за участю канадських інвесторів обговорив голова Держенергоефективності Сергій Савчук із керівництвом Міненерговугілля України, Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. Представники канадських компаній проявили інтерес до впровадження проекту із встановлення сонячної електростанції потужністю 150 МВт на Луганщині. Планується три черги будівництва по 50 МВт кожна", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фінляндія інвестує 6 мільйонів євро у розвиток "зелених" проектів в Україні

В рамках проекту передбачаються роботи з підготовки необхідної інфраструктури. Також розглядається можливість встановлення електроакумулюючих станцій для стабілізації подачі електроенергії.

Крім цього, сторони обговорили можливі спільні проекти з виробництва енергії з біомаси та відходів. 

Як зазначається, Держенергоефективності надасть канадським партнерам перелік потенційних проектів для інвестування в об’єкти «зеленої» енергетики у розрізі регіонів країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-