У Харківській політехніці відкрили українсько-турецький науковий центр

У Харківській політехніці відкрили українсько-турецький науковий центр

Укрінформ
У Харківській політехніці відкрили українсько-турецький центр науково-технічних досліджень, де вивчатимуть машинобудування, електроніку, космос та авіацію.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства освіти та науки.

"На базі Харківської політехніки розпочав роботу Українсько-турецький координаційний центр науково-технічних досліджень. Договір про співпрацю між вишами країн-засновниць підписали ректор Харківського політеху Євген Сокол та ректор Стамбульського технічного університету Мехмет Караджа", - йдеться у повідомленні.

Співпраця передбачає комерціалізацію розробок дослідників, а також вивчення новацій у галузі електроніки, машинобудування, космосу та авіації. Координувати роботу вчених буде новостворений Українсько-турецький центр.

Читайте також: Рада Європи та ЄС запустять в Україні проект щодо забезпечення прав нацменшин

Зокрема, вчені університетів спільно розроблятимуть наукові проекти, пов'язані з технологіями двигунів Power-Pack і матеріалознавством. Крім того, турецькі партнери зобов'язалися організувати сертифіковані програми за напрямом дизельних енергоблоків. У розробці та реалізації цієї програми візьмуть участь викладачі ХПІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-