Творець Linux вважає, що Intel створює видимість роботи, щоб уникнути судів

Творець Linux вважає, що Intel створює видимість роботи, щоб уникнути судів

Укрінформ
Лінус Торвальдс назвав "сміттям" серію патчів для блокування другого варіанту уразливості Spectre.

Таку заяву творець Linux зробив у діалозі з інженером Amazon з Великобританії Девідом Вудхаузом, повідомляє Новое время з посиланням на The Next Web.

За його словами, останні виправлення Intel для вразливостей Meltdown і Spectre "є повним сміттям" (complete and utter garbage). При цьому представникам компанії він дорікає затьмаренням розуму. У Торвальдса виникає відчуття, що Intel створює видимість роботи, щоб уникнути судових позовів і насамперед намагається вирішити свої юридичні проблеми.

Торвальдс звернув увагу, що після установки нового патча користувач або адміністратор при завантаженні повинен вибрати, що саме потрібно робити. Це відбувається на такому низькому рівні, коли процесори, імовірно, не потребують нічого подібного, і такий вибір є непотрібним, а в гіршому випадку - вводить в оману користувачів і навіть може призвести до проблем з продуктивністю.

Читайте також: Автори операційної системи Fedora Linux заборонили її поставки в Крим

Для процесорного гіганта, додає Торвальдс, пріоритетом зараз є збереження прийнятного рівня продуктивності в загальноприйнятому наборі тестів, а іншими інтересами користувачів він готовий жертвувати.

"Ми серйозно сприймаємо зворотний зв'язок партнерів по галузі. Ми активно взаємодіємо із спільнотою Linux, включаючи самого Лінуса, ми прагнемо працювати разом над рішеннями", - прокоментували цю заяву представники Intel.

Фахівці з безпеки Google 3 січня повідомили про виявлені вразливості в процесорах Intel, AMD і ARM. За їх словами, зловмисники можуть скористатися цими "дірками" для перегляду системної пам'яті, яка повинна бути недоступною.

Хтось несанкціоновано може читати паролі, ключі шифрування або іншу конфіденційну інформацію. Згадані уразливості також можуть вплинути на роботу комп'ютерів з графічними програмами або великими електронними таблицями. Швидкість обробки даних може знижуватися на 50%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-