Міністерства й академії наук отримають більшу свободу у темах досліджень

Міністерства й академії наук отримають більшу свободу у темах досліджень

Укрінформ
Уряд удосконалив процес формування тематики наукових досліджень і науково-технічних розробок, що виконуються за кошти держбюджету. 

Відповідний Порядок затверджено постановою Кабінету міністрів, повідомляє Урядовий портал.

"Документ визначає нові правила, за якими головні розпорядники бюджетних коштів, зокрема міністерства, національні академії наук, формуватимуть тематики наукових досліджень і розробок. У межах цих тематик уже виконуватимуться конкретні наукові або науково-технічні роботи протягом 3-5 років", - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, новий порядок почне діяти з 1 квітня 2018 року.

Читайте також: Розпочали прийом наукових робіт на здобуття премії Франка

Згідно з ним головні розпорядники, які витрачали кошти на науку, муситимуть щорічно звітувати про отримані результати Нацраді з питань розвитку науки і технологій, яка оцінюватиме звіти та надаватиме свої пропозиції. Крім того, головні розпорядники мають обов’язково оприлюднювати на своїх сайтах перелік пріоритетних напрямів досліджень і розробок.

"Новий Порядок прибирає бюрократичні перепони і дозволить головним розпорядникам формувати тематику досліджень відповідно до вимог часу", - прокоментувала це рішення міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Як відомо, цього року фінансування науки в Україні збільшилося на понад 30% до 6,1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-