ІТ-виставка у Лас-Вегасі: миколаївські студенти представлять інтерактивні кубики

ІТ-виставка у Лас-Вегасі: миколаївські студенти представлять інтерактивні кубики

Фото
Укрінформ
Інтерактивні розвивальні дитячі кубики - стартап команди "Cubomania" Чорноморського Національного університету (ЧНУ) імені Петра Могили - обрано для презентації під час Міжнародної виставки споживчої електроніки CES 2018 у Лас-Вегасі.

Про це повідомляє прес-служба університету.

"Стартап ЧНУ імені Петра Могили "Cubomania", який розробляє інтерактивні розвивальні дитячі кубики, обрано з-поміж ТОП-12 стартапів для презентації на спеціалізованому виставковому майданчику Eureka Park під час International Consumer Electronics Show 2018 (Міжнародна виставка споживчої електроніки, CES 2018) у Лас-Вегасі", - йдеться у повідомленні.

Там також зазначається, що у ТОП-12 стартапів, відібраних серед 800 компаній, що подали заявки на участь у презентації, також увійшли відомі у світі фірми. Серед них - Athom (Нідерланди) – розробник ядра "розумного будинку", Big Boy Systems (Бельгія) – аудіовізуальна система для створення навчально-професійного контенту, Cardiomo Care (Нью-Йорк) – виробник технологій перенесення й аналітичної платформи для профілактики захворювань серця.

Серед фіналістів також Picoo (Нідерланди) – розробник кишенькового комп’ютера для дітей, We.Stream (Нідерланди) – розробник безпечних мобільних точок доступу WiFi зі вбудованою технологією Cloud SIM, що дозволяє передавати необмежені дані у понад 100 країнах та низка інших.

Читайте також: Українці створили біонічний протез руки за допомогою 3D-принтера

"Cubomania", згідно з повідомленням на веб-сайті стартапу, отримала грант у розмірі 800 тис. грн від ТОВ "Ноосфера". Вона планує залучити не менше 127,5 тис. доларів інвестицій на розробку, тестування та реалізацію інтерактивних розвиваючих іграшок.

У компанії також повідомили про наявність попередніх домовленостей з дистриб’юторами в Німеччині, Італії, Іспанії, Туреччині, Польщі, Казахстані та Україні. У середньостроковій перспективі розглядається вихід на ринок Латиноамериканського регіону.

Фото: chmnu.edu.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-