Гройсман привітав українського винахідника з перемогою на світовому конкурсі

Гройсман привітав українського винахідника з перемогою на світовому конкурсі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман привітав українського розробника екзоскелету UniExo Антона Головаченка з перемогою на світовому конкурсі з робототехніки Robot Launch 2017. 

Про це глава уряду написав на своїй сторінці у Facebook.

“Інноваційний український стартап UniExo продовжує завойовувати всесвітнє визнання. Нещодавно проект переміг на конкурсі Robot Launch 2017 швейцарського сайту Robohub і залучив 500 тисяч доларів інвестицій”, - зазначив Гройсман.

Він наголосив, що UniExo - соціально важливий проект. “Це екзоскелет, що дає людям, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, можливість повноцінно пересуватися. На відміну від конкурентів, екзоскелет українського розробника є модульною конструкцією, що управляється за допомогою нейрошолома або нейробраслетів та коштує в рази дешевше закордонних аналогів”, - відзначив Прем'єр-міністр.

Гройсман побажав Головаченку подальших досягнень і перемог.

Як повідомляв Укрінформ, український інженер Антон Головаченко створив роботизований екзоскелет для людей із проблемами опорно-рухового апарату. Його мета - допомогти людям із травмами і проблемами руху відновити функції рук та ніг за допомогою модульних робототехнічних екзоскелетних пристроїв без додаткової допомоги лікарів.

Читайте також: Український винахід переміг на престижному конкурсі з робототехніки в США

На конкурсі Robot Launch 2017 український проект UniExo переміг з результатом 70,6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-