Євросоюз запроваджує жорсткіші правила для біткоїн-платформ

Євросоюз запроваджує жорсткіші правила для біткоїн-платформ

Укрінформ
Євросоюз запровадить нову, посилену систему правил щодо обігу на ринку криптовалют та онлайн-платежів. Причина - ризик відмивання коштів та фінансування тероризму.

Про це повідомляє DW.

"У Європейському Союзі погодилися запровадити жорсткіші правила, щоб запобігти відмиванню коштів та фінансування тероризму. Вони стосуватимуться обмінних онлайн-платформ для біткоїна та інших криптовалют", - йдеться в оприлюдненій у п'ятницю, 15 грудня, заяві ЄС.

За словами єврокомісара з питань правосуддя Вери Юрової, "ця угода принесе більше прозорості, щоби покращити боротьбу з відмиванням грошей, а також відріже потік грошей для терористів".

Серед іншого нові правила ЄС зобов'язують біткоїн-платформи та онлайн-"гаманці" криптовалют ідентифікувати користувачів; запроваджують обмежене використання prepaid-карток для розрахунків; дозволяють слідчим органам мати більше доступу до інформації, зокрема до банківських реєстрів; надають "особам з обгрунтованим інтересом" доступ до даних щодо довірчої власності.

Читайте також: Хакери з КНДР стоять за крадіжками криптовалюти - ЗМІ

Рішення ЄС було ухвалене на хвилі стрімкого зростання курсу біткоїна, який здорожчав більше ніж на 1700 відсотків за поточний рік.

Критики закидають криптовалюті створення фінансової бульбашки, прихильники вважають її платіжним засобом майбутнього та однією з ознак суспільної революції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-