Данці збудують на Житомирщині сонячну електростанцію потужністю 19 МВт�

Данці збудують на Житомирщині сонячну електростанцію потужністю 19 МВт

Укрінформ
Данська компанія Better Energy планує наступного року розпочати будівництво потужної сонячної електростанції у Бердичівському районі Житомирщини.

Про це йшлося на сьогоднішній зустрічі в Житомирській обласній держадміністрації, повідомляє прес-служба ОДА. 

«Приємно, що інвестори готові вкладати кошти у нашу область, тому що це робочі місця, податки і розвиток. Я готовий іти назустріч у всіх питаннях, які будуть виникати, і максимально їх вирішувати, щоб якнайшвидше цей проект запрацював на території Житомирщини. Впевнений, що наша співпраця дасть гарний результат, і вже у 2018 році розпочнеться будівництво потужної сонячної електростанції у Бердичівському районі», – сказав голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Він зазначив, що й інші іноземні інвестори бажають брати участь у проектах розвитку сонячної енергетики в області, але якщо Better Energy розпочне будівництво у 2018 році, як планує, то данці будуть першими, хто поставить потужну сонячну електростанцію на Житомирщині.

Читайте також: Литовська компанія планує виробляти сонячні модулі в Україні

Запланована потужність електростанції - 19 МВт.

У зустрічі також взяли участь заступник голови Місії Королівства Данії в Україні Єва Барльозе і представники компанії Tesla Energo LLC, повідомили в ОДА.

На своїй сторінці у Facebook Гундич написав, що сьогодні підписано меморандуми і з іншими іноземними інвесторами. 

"Сьогодні підписав 4 меморандуми про максимальне сприяння з українськими та іноземними інвесторами щодо будівництва потужних сонячних електростанцій на данських та ірландських інвестиціях, виробництва ефірних олій на польських інвестиціях, а також виробництва бетонних виробів на українських інвестиціях", - поінформував очільник області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-