Зарядити смартфон за 12 хвилин: Samsung створив новий акумулятор

Зарядити смартфон за 12 хвилин: Samsung створив новий акумулятор

Укрінформ
Компанія Samsung Electronics повідомила про розробку нової технології виробництва акумуляторів для мобільних пристроїв, яка забезпечить істотний приріст в ємності та швидкості зарядки.

Про це повідомляє itc.ua.

Мова йде про нову технологію з використанням графена. Розробка була виконана фахівцями інституту передових технологій Samsung (Samsung Advanced Institute of Technology, SAIT).

За словами фахівців SAIT, застосування графена забезпечує більш високу швидкість передачі електрики у порівнянні з кремнієм дозволило збільшити ємність на 45%. При цьому швидкість заряджання порівняно з нинішніми комерційними акумуляторами зросла в п'ять разів.

Розроблений дослідниками SAIT акумулятор "зі сферичними графеновыми елементами" повністю заряджається всього за 12 хвилин, тоді як у сучасних батарей цей процес займає в кращому разі близько години.

Також повідомляється, що новий акумулятор може працювати при температурі до 60 °С, що робить розробку придатною для застосування в електромобілях.

Стаття під назвою "Графенові шари для літій-іонних акумуляторів, що перезаряджаються, зі швидкою зарядкою і високою об'ємною густиною енергії" нещодавно була опублікована в журналі Nature Communications.

У SAIT повідомили, що вже подали заявки в американське і південнокорейське патентні відомства. На жаль, про терміни комерціалізації розробки, як і в багатьох подібних випадках, поки даних немає. Але те, що роботи в цьому напрямку ведуться, причому, судячи з усього, з певними досягненнями, та веде ці розробки сама Samsung, все ж вселяє певні надії.

Читайте також: Маск встиг за 100 днів побудувати найбільшу в світі батарею Tesla Powerpack

До того ж, на початку цього року всі ті ж фахівці SAIT відзвітували, що їм вдалося розробити новий революційний метод отримання графена, що має суттєво прискорити перехід до комерційного використання цього унікального матеріалу в електронних пристроях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-