У США побачили слабкі місця своїх військових супутників і посилюють їхній захист

У США побачили слабкі місця своїх військових супутників і посилюють їхній захист

Укрінформ
Сузір’я американських військових супутників не відповідають сучасним вимогам до безпеки.

Таку думку висловив командувач Стратегічними силами США генерал Джон Хайтен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сузір’я наших військових супутників далеко не такі витривалі, як треба, оскільки ми застосування їх для використання у дружньому середовищі. Це було помилкою. Тепер Командування не купляє більше вразливих супутників, які неможливо захистити», - прокоментував Хайтен можливість застосування сучасної зброї проти супутників.

При цьому він визнав, що підвищення міцності штучних космічних тіл не завжди можливе з огляду на жорсткі вимоги до їхньої ваги і ціни. «Цього неможливо собі дозволити. Помістити усю вагу в космос не вдасться», - зазначив генерал.

Це зумовлює необхідність розробки інших способів захисту супутників від можливих лихих планів противників. «Нам треба буде створити можливості для самозахисту у космосі, точно так само, як ми зробили в інших просторах. Це військова проблема, яку ми вирішили на землі, в повітрі і у воді, а тепер маємо дати раду ще й з космосом»,  - наголосив командувач Стратегічними силами.

Читайте також: США запустили новітній супутник для спостереження за погодою

Хайтен не став розкривати деталі розробок США у цьому напрямі, зазначивши лише, що вони «дуже класні». «Ми захищатимемо себе у космосі поєднанням здатності до маневреності й оборонних можливостей, розміщених як на борту космічного судна, так і поза ним», - підсумував він.

Фото: wartime.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-