Китайський Tencent став дорожчим за Facebook

Китайський Tencent став дорожчим за Facebook

Укрінформ
Китайська соцмережа і гігант відеоігор Tencent у вівторок, 21 листопада, за рівнем капіталізації обійшла американську компанію Facebook.

Наприкінці торгів на біржі вартість Tencent становила 523 мільярди доларів США, а Facebook - лише 519 мільярдів. Попереду найдорожча нині в світі компанія - Apple, капіталізація якої становить 873 мільярди.

Про це повідомляє DW

"Напередодні, 20 листопада, Tencent стала першою азійською компанією з ринковою капіталізацією у понад пів трильйона доларів. Загалом за 2017 рік акції Tencent подорожчали вдвічі. Таким чином, китайська компанія потрапила у п'ятірку найдорожчих компаній світу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Facebook представила конкурента YouTube для відеоблогів

Окрім того, що Tencent дозволяє майже мільярду своїх користувачів користуватися всіма звичними функціями соцмереж, як-то чати, публікація фотографій або ігри, вона також надає змогу оплачувати велику кількість послуг за допомогою QR-кодів і просто передавати одне одному гроші. Втім, можливість поширювати миттєві повідомлення у Tencent постійно стикається з діяльністю китайських цензорів, які закрили десятки сторінок користувачів через поширення чуток про знаменитостей. Своїм злетом Tencent завдячує значною мірою тому, що влада блокує в Китаї доступ до найпопулярніших світових соцмереж, як от Twitter та Facebook.

Ще одним чинником успіху Tencent стала онлайн-гра Honour of Kings, завдяки якій прибутки компанії від мобільних ігор у третьому кварталі поточного року зросли на 84 відсотки.

Фото citifmonline.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-