Україна й Канада можуть проводити дослідження з колонізації планет - голова ДКАУ

Україна й Канада можуть проводити дослідження з колонізації планет - голова ДКАУ

Укрінформ
Ракетно-космічні галузі України й Канади мають кілька перспективних сфер для розширення співпраці.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів голова Державного космічного агентства України Павло Дегтяренко.

«Я провів розмову із президентом Канадського космічного агентства Сільваном Ляпортом, під час якої якраз і йшлося про те, де шукати стартові точки, з яких почнуть виростати кристали співробітництва. Ми погодилися, що ними може стати академічне співробітництво у різноманітних космічних дослідженнях, зокрема сонячної та земної взаємодії, фізики Сонця й планет, а також проведення досліджень, що стосуються колонізації Місяця й планет Сонячної системи», - сказав Дегтяренко.

За його словами, ще одним перспективним напрямком може стати створення спільного ракетного комплексу. «У нас є ракети, ми їх вміємо розробляти і виготовляти, але немає космодрому. Побудувати його не території України неможливо, тому що наша держава та її сусіди дуже щільно заселені, і нижнім ступеням просто нікуди падати, адже для цього треба відводити великі території. Водночас Канада має доступ до Атлантичного океану, куди можуть падати ступені», - зазначив голова ДКАУ.

Читайте також: Космічна революція від Маска. Майбутнє уже сьогодні

Він додав, що Канада виготовляє досить багато космічних апаратів, але змушена замовляти їх запуск іншим країнам, бо не має власної ракети-носія та космодрому. «Тому для них подібний проект теж був би дуже цікавий, оскільки підвищував би незалежність у доступі до космічного простору. Таким чином, ця співпраця є взаємовигідною», - підсумував Дегтяренко.

Як повідомлялося раніше, Україна та Канада нещодавно підписали Меморандум про взаєморозуміння, який окреслює правові рамки співпраці між нашим країнами у ракетно-космічній галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-